Galeta Unlu Mayasız Poğaça

Nasıl Hazırlanır ?

Galeta Unlu Mayasız Poğaça

Günün Her Saatinde Canınız Çektiğinde

Her mevsim en çok mutlu olduğumuz anlar ailecek, sevdiklerimizle birlikte yaptığımız kahvaltılar ve gün boyu arkadaş ve misafirlerimizle tadını çıkaracağımız atıştırmalıklar veeee kolayca pratik bir şekilde hazırlanan nefis poğaçalar.

İşte sizler için günün her saatinde hazırlayabileceğiniz hamurunda sevgi ve mutluluk olan galeta unlu mayasız poğaça tarifimiz.

Malzemeler:

  • 200 g tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 adet kabartma tozu
  • 3 su bardağı Söke Geleneksel Un

İçi İçin;

  • 1 su barağı lor peyniri
  • 1 tutam maydanoz

Üzeri İçin;

  • 5 yemek kaşığı galeta unu

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, sıvı yağı, yoğurdu ve yumurtayı spatula ile güzelce karıştırın.
  3. Üzerine sırası ile un, kabartma tozu, tuz ve mahlebi ekleyerek güzelce yoğurun.
  4. Ayrı bir kapta lor peyniri ve maydonozu güzlce harmanlayın.
  5. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak tezgahın üzerinde güzelce açın ve içerisine lorlu karışımdan 1 tatlı kaşığı koyarak yarım ay şeklini verin.
  6. Şekil verdiğiniz poğaçaların tek yüzünü gale ununa bulayarak fırın tepsisine dizin.
  7. Daha önceden ısıttığınız fırında poğaçaları 15 – 20 dakika üzeri renk değiştirip kızarana dek pişirin.
  8. Soğuyan poğaçalarınızı servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa