Dereotlu Poğaça

Nasıl Hazırlanır ?

Dereotlu Poğaça

Dereotunu sevenleri kadar sevmeyenleri de var elbet ama dereotu yalnızken başka, hamur işiyle buluştuğunda bir başka oluyor ve sevmeyenleri bile baştan çıkarabiliyor. Tek başına çay eşliğinde bir kahvaltıya bile yetecek kadar doyurucu bu yumuşacık dereotlu poğaçaları deneyin, sabah, öğlen ve akşam tüm öğünlerinize eşlik etsin.

Malzemeler:

150 g tereyağ
½ su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı Söke Geleneksel Un
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 kase beyaz peynir(veya lor)

Hazırlanışı:

1. Fırınınızı önceden 170°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
2. Derin bir kapta tereyağ, yoğurt ve yumurtanın beyazını spatula ile karıştırın. Yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırın.
3. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın.
4. Harmanladığınız unlu karışımı azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın.
5. En son küçük küçük doğradığınız maydanoz ve dereotunu da ekleyerek yoğurun.
6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle açıp ortasına bir parça peynir koyarak kapatın ve yuvarlak şekil vererek tepsiye dizin.
7. Poğaçaların üzerine yumurta sürerek 170 derecede 20-25 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa