Bayatlamayan Poğaça

Bayatlamayan Poğaça

Malzemeler:

  • 2,5 Su bardağı Söke Geleneksel Un
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım şişe soda
  • 5 g Kuru instant maya
  • 1 Yemek kaşığı toz şeker
  • 1 Çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

  1. Şekeri ve mayayı süte döküp karıştırın.
  2. Sıvı yağ ve sodayı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  3. Un ve tuzu da ekleyip hamuru yoğurmaya başlayın.
  4. Karışım iyice hamur haline geldikten sonra üzerini örterek yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.
  5. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  6. Hamurdan bezeler kopararak dilediğiniz şekli verebilirsiniz.
  7. Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra fırında yaklaşık 20 dakika üstleri kızarıncaya kadar pişirin.
  8. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa