Kaşarlı Sucuklu Pizza
Malzemeler:
(30 cm çapında bir pizza için)
Pizza Hamuru İçin;
- 1,5 Su bardağı Söke Geleneksel Un
- 2,5 Tatlı kaşığı aktif kuru maya
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Pizza Sosu İçin;
- Yarım su bardağı domates püresi
- 1 Yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım tatlı kaşığı fesleğen
- Yarım tatlı kaşığı kekik
- Yarım diş sarımsak
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1/4 Tatlı kaşığı karabiber
Süsleme İçin;
Hazırlanışı:
- Bir kaba ılık suyu doldurun. Mayayı ekleyip çözülene kadar karıştırın.
- Şeker, tuz, sıvıyağ ve aldığı kadar un ekleyin (yaklaşık 1,5 su bardağı) ve yoğurun.
- Karışımı tezgaha alıp 3-4 dakika yoğurarak hamur haline getirin. Hamurun kıvamına göre un eklemesi yapabilirsiniz. Ele yapışmayan bir hamur elde etmeniz gerekiyor.
- İçi yağlanmış bir kaba hamuru alın, üzerini örtün ve iki katına çıkana kadar yaklaşık yarım saat mayalandırın.
- Tüm sos malzemelerini bir kapta iyice harmanlayın ve hamur hazır olana dek buzdolabında bekletin.
- Hamur iki katına çıktığında hamuru yuvarlak şekilde açarak yağlanmış bir fırın tepsisine alın. Hamurun kenarlarına parmak uçlarınızda bastırarak pizza şekli verin.
- Fırınınızı 200°C’de ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
- Hazırladığınız sosu bir kaşık yardımıyla hamurun üzerine yayın. Rendelediğiniz kaşar peynirini ve dilimlediğiniz sucukları dilediğiniz miktarda hamurun üzerine serpin.
- 15 dakika kadar, kenarları hafif kızarıncaya ve peynir iyice eriyene kadar pişirin.
Afiyet olsun...