Tahinli Çikolatalı Pasta

Nasıl Hazırlanır ?

Tahinli Çikolatalı Pasta

Malzemeler:

1,5 su bardağı Söke Geleneksel Un
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı kakao
1 çay kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1,5 tatlı kaşığı karbonat
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı vanilya
1/4 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı tahin
3/4 su bardağı kahve

Krema için;
230 g tereyağ (yumuşamış)
Yarım su bardağı tahin
1,5 su bardağı pudra şekeri
Bir tutam tuz
Bir tutam tarçın
1 tatlı kaşığı vanilya
1/4 su bardağı kakao

Hazırlanışı:

1. Fırınınızı 180 derecede ısıtın, kabınıza yağlı kağıt yerleştirin.
2. Bir kapta un, şeker, kakao, tuz, kabartma tozu ve karbonatı harmanlayın.
3. Başka bir kapta yumurtalar, süt, sıvı yağ, vanilya ve kahveyi çırpın.
4. Sıvı karışımı kuru karışıma ekleyin ve sadece karışana kadar çırpın.
5. Karışımı kabınıza dökün ve 30-35 dakika pişirin.
6. Bu sırada krema hazırlayabilirsiniz.
7. Tahin ve tereyağını kremamsı olana dek çırpın. Pudra şekerini ekleyip tekrar çırpın. Vanilya, tuz ve tarçını ekleyin ve karıştırın.
8. Bir kaba kakaoyu alın. Tahinli krema karışımının yarısını kakaoya ekleyin ve karıştırarak kakaolu kremayı elde edin.
9. Fırından çıkan kek iyice ılındıktan sonra kekin üstüne dilediğiniz şekilde iki kremayı da sürün. Buzdolabında soğutun.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa