Porsiyonluk Alman Pastası

Porsiyonluk Alman Pastası

Yumuşacık hamurun ve dayanılmaz lezzetin eşliğinde nostaljik bir tadım yolculuğuna çıkalım. Her evde bulunan malzemelerle yapılacak pamuk gibi yumuşacık hamuruyla sizi alıp götürecek olan Alman pastası için çayınızı ya da kahvenizi mutlaka hazırlayın.

Malzemeler:

  • 4 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 tutam tuz
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 adet yumurta

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı Söke Geleneksel Un
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Sosu için;

  • 100 g bitter çikolata
  • 100 g sıvı krema

Süslemek için;

  • Pudra şekeri

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Geniş bir kabın içine 3 bardak kadar un, tuz ve şekeri ekleyip harmanlayın.
  3. Hazırlanan karışımın ortasını havuz gibi açın, içine yumurta, tereyağı, su, süt ve mayayı ekleyip yoğurun.
  4. Kalan unu azar azar ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
  5. Hamurun üzerini örtün ve ılık bir ortamda 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  6. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın, pürüz kalmayacak şekilde yuvarlayın ve fırın tepsisine dizin ve bu şekilde de 15 dakika tekrar mayalanmaya bırakın.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, alt ve üzeri hafif renk değiştirip içini çekinceye kadar 35 dakika pişirin.
  8. Kremayı hazırlamak için bir tencerenin içerisine süt, yumurta sarısı, toz şeker ve un ekleyin ve bir çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın ve kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  9. Piştikten sonra ocaktan alın, içine tereyağı ve vanilyayı ekleyip eriyene kadar karıştırın. Soğuması için bir kenara alın ve üzeri kabuklanmasın diye ara ara karıştırın.
  10. Çikolatalı sos için krema ve çikolatayı bir tencere içerisine alın ve kısık ateşte çikolata eriyene kadar karıştırın.
  11. Pastaları bir bıçak yardımı ile ortalarından kesin. Alt parçaya hazırlamış olduğunuz kremayı sıkın.
  12. Üst parçayı çikolata sosun içerisine hafifçe batırın ve alt parçaların üzeripatne yavaşça bastırmadan kapatın.
  13. Dilerseniz pudra şekeri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa