Milföy Pasta

Milföy Pasta

Isırdıkça ağızda dağılan çıtır çıtır milföy hamuru, damağa yapışan çilek ve kremanın enfes tadı başımızı döndürdü. Sunumu ve tadıyla misafirlerinize şölen hazırlatacak milföy pasta için tarifimizi aşağıya ekledik bir göz atın deriz.

Malzemeler:

  • 6 adet kare milföy

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı Söke Geleneksel Un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta sarısı

Piştikten sonrası için;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Süslemek için;

  • Pudra şekeri
  • Çilek

Hazırlanışı:

  1. Kare milföyleri 2 eşit parçaya kesin.
  2. Yağlı kağıt serilmiş olan tepsiye yerleştirin ve 180°C’de iyice kızarana kadar pişirin.
  3. Kremayı hazırlamak için; un, nişasta, şeker, yumurta ve sütü bir tencere içerisine alın ve iyice karıştırın.
  4. Hazırlanan karışımı kaynayana kadar pişirin.
  5. Krema içerisine vanilya ve tereyağını ekleyin ve ocaktan alarak iyice çırparak soğutun.
  6. Pişirmiş olduğunuz milföy parçası üzerine kremayı sıkın ve diğer milföyü kapak olarak kapatın.
  7. Pudra şekeri ve çilekle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa