Kakaolu Rulo Pasta

Kakaolu Rulo Pasta

Buzdolabının başında sabırsızlıkla soğuması beklenen eşsiz bir lezzetin pratik tarifini keşfetmek ister misiniz? Yumuşacık keki, içinin mükemmel kıvamında tazecik kakao kreması ve sürpriz antep fıstıkları ile hazırlayacağınız rulo pastayla siz de tatlı keyfinin tadını çıkarın.

Malzemeler:

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 3 çay bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 6 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı Söke Geleneksel Un
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı damla çikolata
  • Yarım çay bardağı antepfıstığı

Süsleme için;

  • 200 g bitter çikolata

Hazırlanışı:

Kekin Hazırlanışı

  1. Fırınınızı önceden 200°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Yumurtaların üzerine şekeri ilave ederek beyazlayıp kabarana kadar çırpın.
  3. Karışıma tereyağını da ekleyip tereyağı eriyene kadar iyice çırpın.
  4. Ayrı bir kapta un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu güzelce harmanlayarak kuru karışımı hazırlayın.
  5. Kuru karışımı azar azar yumurtalı karışımın üzerine ekleyerek kek kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin.
  6. Fırın tepsisini güzelce yağlayıp üzerine yağlı kağıt serin.
  7. Kek kıvamına gelen karışımı fırın tepsisine döküp spatula yardımı ile eşit kalınlıkta olacak şekilde tepsiye yayın.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Kürdan testi ile kekin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
  9. Fırından çıkardığınız keki rulo şekli vermek için tezgaha alın.
  10. Bir ucundan başlayarak yavaşça rulo şeklinde katlayın ve ılımaya bırakın.

Kremanın Hazırlanışı

  1. Derin bir tencerenin içine sırası ile süt ve yumurta sarılarını ekleyerek güzelce çırpın. Daha sonra un, toz şeker ve mısır nişastasını ekleyerek iyice karıştırın.
  2. Tencereyi ocağın üzerine alın ve orta derece ateşte koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin.
  3. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
  4. Ocaktan aldıktan sonra içerisine vanilya ve tereyağını ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştırın ve soğumaya bırakın.
  5. Soğurken üstünün kabuk tutmaması için ara ara karıştırın.

Süsleme

  1. Ilıyan keki açarak üzerine hazırladığınız kremayı yayın ve üzerine antepfıstıkları ve damla çikolatayı serpiştirin.
  2. Yeniden rulo şeklini vererek buz dolabında 1 saat dinlendirin.
  3. Bitter çikolatayı benmari usulü yada mikrodalga fırında eriterek güzelce karıştırın.
  4. Soğuyan pastanızı bitter çikolata ile kaplayarak buzdolabında dinlendirin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa