Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
23 cm’lik kelepçeli kalıbınızı yumuşamış tereyağı ile yağlayın ve kalıbınızın tabanına yağlı kağıt keserek yapıştırın.
Bir kapta un, karbonat, kabartma tozu, tuz ve tarçını harmanlayın.
Büyük boy bir çırpma kabında tereyağını şekerle birlikte rengi açılana kadar çırpın.
Teker teker olmak üzere yumurtaları ekleyin.
Vanilyayı ve zeytinyağını ekleyin.
Kuru karışımı ıslak karışıma ilave edin birbirleriyle karışana kadar çırpın. Havuç ve cevizleri de ekleyip spatula ile karıştırın.
Harcı kalıba dökün ve fırında 35-40 dakika pişirin.
Sos için labne peyniri, tereyağ ve vanilyayı 1-2 dakika çırpın. İçine yavaş yavaş pudra şekerini ekleyin ve kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın.
Sosu ılıyan kekin üzerine döküp yayarak pasta haline getirin.
Süslemek için bir kaseye soğuk su ve limon suyunu koyun. Bir meyve soyacağı ile havucu ince dilimler halinde doğrayın. 15 dakika suyun içerisinde bekletin. Sonrasında kurulayın ve kıvırarak sosunu döktüğünüz kekin üzerine çiçekler şeklinde dizin. Taze nane yapraklarıyla süsleyin.
Afiyet olsun...
Tarifler
Marlenka Pastası
1. Bir kapta şeker ile yumurtayı çırpın. 2. Tereyağını orta ateşte eritin. Balı ve karbonatı ekleyin ve karıştırın. Şeker ve yumurta karışımın ...