Çilekli Pasta

SERVİS

3-4 Kişilik

HAZIRLAMA

65 Dakika

ZORLUK

Orta

Yazın en çok sevilen ve tüketilen meyvelerinden biriyle, hafif ve lezzetli bir pasta yapmaya ne dersiniz? Unuttuğunuz özel günleri son anda kurtaracak ya da sevdiklerinizi, kendinizi şımartmanız için çok kısa sürede hazır olacak pratik ve özel bir tarifle hazırlayacağınız çilekli pastayla göz doldurup, övgülerle karşılaşmaya hazır olun.

Çilekli Pasta

Malzemeler:

Pandispanya kek için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 paket kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 kahve fincanı Söke Geleneksel Un
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krem şanti

Süsleme;

  • Taze çilek

Hazırlanışı:

Pandispanya kek;

  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Derin bir kapta yumurta ve şekeri beyazlayıp kabarana kadar çırpın, yavaş yavaş sıvı yağ ilave ederek çırpmaya devam edin.
  3. Ayrı bir kapta un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip güzelce harmanlayın.
  4. Kuru karışımı yavaş yavaş yumurtalı karışıma ilave ederek çırpmaya devam edin.
  5. Pandispanya karışımınız hazır olunca dibine yağlı kağıt yerleştirdiğiniz kelepçeli kalıbınıza dökün.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin.
  7. Pişen keki soğuduktan sonra enlemesine 3 eşit parçaya bölün.

Krema;

  1. Kreması için derin bir tencereye süt, un ve şekeri alarak orta derece ateşte muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın.
  2. Muhallebi kıvamına gelince ocakta 1-2 dakika kaynatıp kenara alın.
  3. Kenara aldığınız muhallebinin üzerine önce tereyağı ekleyerek güzelce karıştırın. Ardından krem şantiyi ekleyerek yeniden pürüzsüz bir kavama gelene dek iyice çırpın.

Süsleme;

  1. Eşit 3 parçaya böldüğünüz pandispanya kekin her birini sütle ıslatın.
  2. Islatılan kek parçalarından biri ile taban yapın ve üzerine kremanın bir kısmını sürün ve çileklerin yarısını dizin.
  3. Aynı işlemi diğer kat için de tekrar edin.
  4. Kekin son parçasını da diğerlerinin üzerine koyun ve çilekle pastanızı süsleyin.
  5. Buzdolabında 1 gün dinlendirerek servis edin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa