Su, toz şeker, tereyağı ve sıvı yağı bir tencerede şeker ve tereyağı eriyene kadar ılıtın.
Geniş bir kap içerisine un ve toz mayayı koyup karıştırın ve ılık sıvı karışımı üzerine dökün.
Yumuşak, ele yapışmayan yağlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Üzerini örterek hamuru 30 dakika dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz hamuru tekrar yoğurun ve 2 eşit parçaya ayırın.
Ayrı bir kap içerisinde tahin ve şekerleri karıştırın.
Hamur bezelerini A4 kağıdı büyüklüğünde açın.
Hamurların üzerine 2 yemek kaşığı tahinli harçtan koyun ve yayın.
Hamuru rulo şeklinde sarıp yuvarlayın.
Hazırladığınız ruloları 4 eşit parçaya ayırın ve serçe parmağınız kalınlığına gelene kadar inceltin.
Tüm parçaları uç uca ekleyip çöreğin son şeklini verin.
Pişirme tepsisine aralıklı olarak dizdikten sonra çöreklerin üzerine yumurtalı karışımdan sürün ve susamdan serperek önceden ısıtılan f��rında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
Pişen çöreklerinizi dinlendirdikten sonra servis edin.
Afiyet olsun...
Tarifler
Ekşi Mayalı Simit
Bir karıştırma kabı içerisine un, ekşi maya, kuru maya, şeker, tuz, süt ve sıvı yağı ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğ ...
Devamını Oku
Tarifler
Puf Açma
Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Yoğurma kabına ılık su, şeker ve mayayı koyup, mayanın aktif hale gelmes ...
Devamını Oku
Tarifler
Haşhaşlı Çörek
Bir kapta süt, yumurta, sıvı yağ, su, maya, şeker, tuz ve kabartma tozunu iyice karıştırın.
Unu karışıma ekleyin ve yumuşak bir hamu ...
Devamını Oku
Tarifler
Mini Bazlamalar
Ilık sütü ve zeytinyağını bir kasede çırpın.
İçine kuru maya, tuz ve toz şekeri ekleyip tekrar çırpın.