İçine kuru maya, tuz ve toz şekeri ekleyip tekrar çırpın.
Son olarak bir yandan yoğururken unu azar azar ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Üzerini örtüp 1 saat dinlendirin.
Hamurun gazını üzerine bastırarak alıp iki eşit parçaya bölün. Merdane ile açıp bardak ağzı ile bazlama hamurları çıkartın.
Teflon tavaya biraz tereyağ koyup eritin ve tek tek hamurlarınızı koyup kısık ateşte önlü arkalı pişirin.
İster sıcak ister soğuk servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Tarifler
Kaşarlı Yumurtalı Pide
Fırınınızı önceden 180°C’ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Pide hamurunu hazırlamak için derin bir karıştırma kabı içerisine kuru m ...
Devamını Oku
Tarifler
Ekşi Mayalı Simit
Bir karıştırma kabı içerisine un, ekşi maya, kuru maya, şeker, tuz, süt ve sıvı yağı ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğ ...
Devamını Oku
Tarifler
Tahinli Çörek
Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın
Su, toz şeker, tereyağı ve sıvı yağı bir tencerede şeker ve tereyağı eriyene kadar ılıtın.