Mini Bazlamalar

Mini Bazlamalar

Malzemeler:

  • 3 Su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 Çay bardağı süt (ılık)
  • 1 Çay bardağı zeytinyağı
  • 1 Paket kuru maya
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Yemek kaşığı toz şeker

Hazırlanışı:

  1. Ilık sütü ve zeytinyağını bir kasede çırpın.
  2. İçine kuru maya, tuz ve toz şekeri ekleyip tekrar çırpın.
  3. Son olarak bir yandan yoğururken unu azar azar ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Üzerini örtüp 1 saat dinlendirin.
  4. Hamurun gazını üzerine bastırarak alıp iki eşit parçaya bölün. Merdane ile açıp bardak ağzı ile bazlama hamurları çıkartın.
  5. Teflon tavaya biraz tereyağ koyup eritin ve tek tek hamurlarınızı koyup kısık ateşte önlü arkalı pişirin.
  6. İster sıcak ister soğuk servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa