Kuşbaşılı Pide

SERVİS

6 Kişilik

HAZIRLAMA

2 Saat

ZORLUK

Orta Zor

Dışarıda yediklerinizden daha lezzetli, kendi ellerinizle hazırlayacağınız evde kuşbaşılı pide için hazır mısınız ? Malzemeleri hazırlamak için kolları sıvayın çünkü hazırlaması çok kolay olacak.

Kuşbaşılı Pide

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı Söke Geleneksel Un

İç harcı için;

  • 400g küçük doğranmış et
  • 3 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 4 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1/2 demet maydanoz
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber

Süslemek için;

  • Parmesan peyniri
  • Yeşil soğan

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı önceden 180°C’ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın
  2. Pide hamurunu hazırlamak için derin bir karıştırma kabı içerisine kuru maya, toz şeker ve ılık suyu ekleyip iyice karıştırın ve 10 dakika dinlendirin.
  3. Dinlendirdiğiniz karışıma sıvı yağı ekleyin ve iyice çırpın. Karışımın üzerine 1 su bardağı un ve tuzu ekleyip, yoğurmaya başlayın.
  4. Kalan unu kontrollü bir şekilde eklemeye devam edin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun ve üzerini örtüp ılık bir yerde ortalama 45 dakika mayalanmaya bırakın.
  5. İç harcı için; etleri kuşbaşından biraz daha küçük doğrayıp kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  6. Suyunu çekmiş hala pişmemişse, pişene kadar azar azar su ekleyin.
  7. Pişen ete sıvı yağ, küçücük doğranmış soğan, sarımsak ve sivri biber ekleyin.
  8. Salça, tuz ve baharat atın. Sebzeleri çok pişirmenize gerek yok, diriliği gidince altını kapatıp ılımaya bırakın.
  9. Domateslerin kabuğunu soyup küçücük doğrayın, suyuyla beraber iç harcına ekleyin.
  10. Maydanozu ince kıyıp onu da ekleyin ve soğumaya bırakın.
  11. Eşit parçalara ayırdığınız hamurları bir merdane yardımı ile pide şeklinde uzunca açın ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirip, iç harcı üzerine ekleyin.
  12. Bir sos kabı içerisinde yumurta sarısı ve sıvı yağı çırpın. Hamurların kenarlarını kıvırarak kapatın ve üzerine yumurta sarısı ve yağ karışımını bir fırça yardımı ile kenarlarına sürün.
  13. Önceden ısıttığınız 180°C fırında kenarları kızarana kadar pişirin.
  14. Pideleri fırından alın ve üzerine yumurta kırıp yumurta sarıları pişene kadar ortalama 6-7 dakika daha pişirin ve servis edin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa