Kaşarlı Sucuklu Pizza

Nasıl Hazırlanır ?

Kaşarlı Sucuklu Pizza

Malzemeler:

(30 cm çapında bir pizza için) 

Pizza Hamuru İçin;

  • 1,5 Su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 2,5 Tatlı kaşığı aktif kuru maya
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Pizza Sosu İçin;

  • Yarım su bardağı domates püresi
  • 1 Yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım tatlı kaşığı fesleğen
  • Yarım tatlı kaşığı kekik
  • Yarım diş sarımsak
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1/4 Tatlı kaşığı karabiber

Süsleme İçin;

  • Sucuk, kaşar peyniri

Hazırlanışı:

  1. Bir kaba ılık suyu doldurun. Mayayı ekleyip çözülene kadar karıştırın.
  2. Şeker, tuz, sıvıyağ ve aldığı kadar un ekleyin (yaklaşık 1,5 su bardağı) ve yoğurun.
  3. Karışımı tezgaha alıp 3-4 dakika yoğurarak hamur haline getirin. Hamurun kıvamına göre un eklemesi yapabilirsiniz. Ele yapışmayan bir hamur elde etmeniz gerekiyor.
  4. İçi yağlanmış bir kaba hamuru alın, üzerini örtün ve iki katına çıkana kadar yaklaşık yarım saat mayalandırın.
  5. Tüm sos malzemelerini bir kapta iyice harmanlayın ve hamur hazır olana dek buzdolabında bekletin.
  6. Hamur iki katına çıktığında hamuru yuvarlak şekilde açarak yağlanmış bir fırın tepsisine alın. Hamurun kenarlarına parmak uçlarınızda bastırarak pizza şekli verin.
  7. Fırınınızı 200°C’de ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  8. Hazırladığınız sosu bir kaşık yardımıyla hamurun üzerine yayın. Rendelediğiniz kaşar peynirini ve dilimlediğiniz sucukları dilediğiniz miktarda hamurun üzerine serpin.
  9. 15 dakika kadar, kenarları hafif kızarıncaya ve peynir iyice eriyene kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa