Haşhaşlı Çörek

Nasıl Hazırlanır ?

Haşhaşlı Çörek

Doğanın lezzetli hediyesi!

Hani bazı günler vardır canınız yemek yapmak istemez ama dolabınızda bir şeyler bulundurmak istersiniz; ansızın çalınacak kapı, çocukların zamansız acıktık diyebilme ihtimallerine karşı. İşte bu tarifimiz o günler için. Kimileri için vazgeçilmez bir tatken, kimileri için yeni bir lezzet olacak. Her ne olursa olsun sağlıklı doyurucu içeriği ve haşhaşın lezzeti ile gününüzü kurtaracak.

Malzemeler:

  • 5 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1/2 çay bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu

Harcı için;

  • 5 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 100 g çekilmiş ceviz

Hazırlanışı:

  1. Bir kapta süt, yumurta, sıvı yağ, su, maya, şeker, tuz ve kabartma tozunu iyice karıştırın.
  2. Unu karışıma ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Elde ettiğiniz hamurun üzerini temiz bir bezle örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
  4. Ayrı bir kapta haşhaş, toz şeker, sıvı yağ ve cevizi iyice karıştırın.
  5. Mayalanan hamuru ikiye bölün ve parçaları merdane yardımıyla ince ince açın.
  6. Hazırladığınız harcı bir kaşık yardımıyla hamurun üzerine yayın, rulo şeklinde sarın ve istediğiniz büyüklükte kesin.
  7. Çörekleri, iç kısımları yukarı gelecek şekilde yağlı tepsiye dizin.
  8. 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa