Ekşi Mayalı Simit

Ekşi Mayalı Simit

Eşki mayalı ekmeğin sofraları zenginleştirdiği kahvaltılarda farklı bir lezzet arayanlar için ekşi mayalı simit tarifimizi hazırladık. Hafta sonu kahvaltılarında herkesin çok beğeneceği simit bazı öğünlerinizde kurtarıcınız da olabilir.

Malzemeler:

  • 2,5 Su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 2 paket kuru ekşi maya
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım paket kuru maya
  • Yarım yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 Su bardağı ılık su

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı pekmez
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 su bardağı susam

Hazırlanışı:

  1. Bir karıştırma kabı içerisine un, ekşi maya, kuru maya, şeker, tuz, süt ve sıvı yağı ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  2. Hazırladığınız hamurun üzerini örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
  3. Mayalanan hamuru yumruk büyüklüğünde parçalara ayırın ve şerit halinde yuvarlayın.
  4. Ayrı bir kap içerisinde pekmez ve suyu karıştırın.
  5. Hamurlara simit şekli verin ve önce pekmezli suya ardında da susama bulayıp pişirme tepsisine dizin.
  6. Simitleri 20 dakika daha mayalandırın ve 180°C fırın içerisinde 30 dakika pişirin.
  7. Dilediğiniz gibi servis edin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa