Yılbaşı geldi çattı! Yeni yıl için kurulacak sofralarda yer alacak kurabiyeler için tarifimiz tamda aradığınız gibi. Şekilleri akıllarda yeni yılı uyandırırken lezzetindeki tazelik ile de size yeni yıl için umut verecek. Baharatların kattığı aromasıyla farklı bir lezzet yakalayacağınız bu tarifimizin yanında ılık bir sütle servise hazır olarak misafirlerinizi bekleyebilirsiniz.
3 su bardağı Söke Geleneksel Un
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz zencefil
2 tatlı kaşığı toz tarçın
6 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
3/4 su bardağı toz şeker
1 yumurta
Yarım su bardağı pekmez
Bir kapta un, tuz ve tüm baharatları harmanlayın.
Başka bir kapta ise tereyağ ve şekeri 1 dakika kadar çırpın.
Yumurtayı ekleyin, karışınca pekmez ve vanilyayı da ekleyin.
Son olarak kuru karışımı ekleyin ve hamur haline gelince unlanmış tezgahın üzerine alın.
Merdaneyle açın ve dilediğiniz kalıp veya kupatlarla parçalar alıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsilerine alın.
Buzdolabında 10 dakika bekletin ve fırına verin.
180 derecede ısıtılmış fırında 8 dakika pişirdikten sonra çıkarabilirsiniz.
Afiyet olsun...