Tahinli Damla Çikolatalı Kurabiye

Nasıl Hazırlanır ?

Tahinli Damla Çikolatalı Kurabiye

Çayın, kahvenin yanında her zaman aranan damla çikolatalı kurabiye lezzetini tahinle taçlandırdık. Ağızda dağılan kıvamıyla pastane tadını aratmayan bu lezzet favori kurabiyelerinizden olacak.

Malzemeler:

  • 120 g tereyağı
  • Yarım su bardağı esmek şeker
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Bir çay kaşığı vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 60 ml tahin
  • 2 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Bir tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı demlenmiş filtre kahve
  • 200 g damla çikolata

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı önceden 200°C ye ayarlayın ve alt üst fan açın.
  2. Derin bir kap içerisinde oda sıcaklığında tereyağına esmer şeker ve tozşekeri ekleyin ve krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  3. Hazırladığınız karışıma vanilya, yumurta ve tahin ekleyin ve çırpma işlemine devam edin.
  4. Son olarak Söke Geleneksel Un, kabartma tozu, karbonat ve tuz ekleyin ve önce kaşık yardımı ile sonra elinizle yoğurun.
  5. Hazırladığınız hamura filtre kahve ve damla çikolataları ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
  6. Ele yapışmayacak bir hamur elde edince 10 dakika buz dolabında bekletin.
  7. Dinlendirdiğiniz hamurdan küçük parçalar alın ve şekil vererek fırın tepsisine yerleştirin.
  8. Önceden ısıtmış olduğunuz fırında 12-13 dakika pişirin.
  9. Oda sıcaklığında 10 dakika dinlendirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa