Pastane Kurabiyesi (Landöşe)

Nasıl Hazırlanır ?

Pastane Kurabiyesi (Landöşe)

Malzemeler:

2,5 su bardağı Söke Geleneksel Un
1 su bardağı tereyağ
Yarım su bardağı toz şeker
1/3 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı vanilya
2 adet yumurta + 1 yumurta sarısı
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
Bir çimdik tuz

Süslemek için;
Erimiş çikolata, pasta süsleri veya marmelat

Hazırlanışı:

1. Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
2. Yumuşak tereyağını şekerlerle birlikte kabarana kadar çırpın.
3. İçine yumurtaları birer birer, bir yandan çırparak ekleyin. Vanilyayı da ekleyin.
4. Ayrı bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın ve karışıma ekleyin. Ele yapışan cıvık bir hamur halini alana dek spatula ile karıştırın.
5. Tırtıklı (veya başka dilediğiniz bir çeşit) duy takılmış sıkma torbasına hamuru doldurun ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla sıkın.
6. Fırında 10-12 dakika kenarları hafif kızarıncaya dek pişirin. Fırından çıkıp ılınınca erimiş çikolata ve pasta süslerine batırın.
7. Buzdolabında çikolatası donana kadar bekletin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa