Otlu Kurabiye

Otlu Kurabiye

Malzemeler:

1 + 1/4 su bardağı Söke Geleneksel Un
1 su bardağı rende parmesan peyniri (veya eski kaşar)
2 yemek kaşığı taze kekik/biberiye (doğranmış)
Yarım çay kaşığı tuz
Karabiber
Yarım su bardağı tereyağ
3 yemek kaşığı su

Hazırlanışı:

1. Bir kapta un, peynir, kekik, tuz, karabiber ve tereyağını karıştırıp yoğurun.
2. Hamur haline gelmesi için 3 yemek kaşığı suyu birer birer ekleyin.
3. Hamuru toplayıp streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin.
4. Sonrasında hamuru iki yağlı kağıdın arasına koyup, süslemek için maydanoz, biberiye ve taze kekik parçaları yerleştirerek merdane ile açın.
5. Bir bardak veya kalıp ile yuvarlak parçalar keserek 170 derece ısıtılmış fırına verin ve 10-12 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa