Mısır Gevrekli Kurabiye

Nasıl Hazırlanır ?

Mısır Gevrekli Kurabiye

Mısır gevreğinin eşlik edeceği dayanılmaz lezette yeni kurabiye tarifimiz işte burda… Mısır gevrekleri ağzınızda çıtır çıtır dağılırken çikolatanın sizi mest edeceği, her zaman kolayca yapabileceğiniz lezzeti bir kurabiye tarifiyle karşınızdayız. Sizde kahvaltılık mısır gevreği ile kolayca yapabileceğiniz bu lezzeti hemen keşfedin. Farklı tatlar aradığınızda vazgeçilmeziniz olacak.

Malzemeler:

  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 g margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı mısır nişastası
  • 4 çay bardağı Söke Geleneksel Un 

Üzeri İçin;

  • 200 g çikolata
  • 1 paket krema
  • Kahvaltılık mısır gevreği

Hazırlanışı:

  1. Bir kaba aldığınız pudra şekeri, yumurta, sıvı yağ ve margarini karıştırın.
  2. Kabartma tozu ve mısır nişastasını ekleyerek iyice yoğurun.
  3. Unu ekleyerek yoğurmaya devam edin.
  4. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar karışıma yavaş yavaş unu ekleyin.
  5. Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve hafif yağlanmış tepsiye dizin.
  6. 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
  7. Çikolatayı ve kremayı bir tencereye alarak orta ateşte sürekli karıştırarak eritin.
  8. Mısır gevreğini ezerek küçük kırıntılar haline getirin.
  9. Fırından çıkan kurabiyelerinizi önce erittiğiniz çikolataya ardından mısır gevreğine bulayıp servis tabağına alın.
  10. Dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa