1/4 su bardağı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
40 g mascarpone peyniri veya labne peyniri
1/3 + 1/2 su bardağı toz şeker
1 adet limonun kabuk rendesi
1,5 yemek kaşığı limon suyu
1/4 tatlı kaşığı vanilya
1/4 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı
1 su bardağı Söke Geleneksel Un
Hazırlanışı:
Fırınınızı önceden 160°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Fırın tepsinize yağlı kağıt serin.
Bir kapta yumuşamış tereyağı, mascarpone peyniri, şekerin 1/3 su bardağı kısmı, yarım limon kabuğu rendesi, limon suyu, vanilya ve tuzu pürüzsüz olana dek çırpın.
Yumurta sarısını ekleyin ve çırpmaya devam edin. Son olarak unu da ekleyerek sadece karışana kadar çırpın.
Başka bir kapta şekerin kalan 1/2 su bardaklık kısmını kalan yarım limon kabuğu rendesi ile karıştırın. Şeker ile limon kabukları iyice karışana kadar harmanlayın.
Dondurma kaşığı ile hamurunuzdan parçalar alarak hamurları top haline getirin ve limonlu şeker ile kaplayın. Kurabiye hamurlarınızı aralıklar ile fırın tepsinize yerleştirin.
Fırında 15 dakika kadar, kenarları hafif sertleşene kadar pişirin.
Ilıdıktan sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Tarifler
Renkli Drajeli Kurabiye
Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Öncelikle küçük boy bir tencereye tereyağ ve taze naneyi koyun ve orta ateşte eriyene kadar hafifçe karıştırın. Erir erimez altını kapatın ve ...
Devamını Oku
Tarifler
Kartopu Kurabiyeleri
Un, nişasta ve tuzu bir kapta harmanlayın.
Başka bir kapta yumuşak tereyağ ve yarım su bardağı pudra şekerini 2 dakika çırpın. Limon ...
Devamını Oku
Tarifler
Fıstık Ezmeli ve Çikolatalı Kurabiye
Çikolatalı kurabiye;
Tereyağ ve şekerleri makinanızın varsa pedal aparatı veya çırpıcısıyla kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın. K ...
Devamını Oku
Tarifler
Baharatlı Kurabiye
Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Fırın tepsinize pişirme kağıdı yerleştirin ve bir kenarda bekletin.