Mahlepli Kurabiye

Nasıl Hazırlanır ?

Mahlepli Kurabiye

Mahlebin mis kokusu ve aromasıyla pastane lezzetinde harika bir kurabiye keşfetmeye ne dersiniz? Ağızda dağılan kıvamı ve nefis tadıyla çayların yanına ve arkadaş toplantılarına en güzel şekilde eşlik edecek mahlepli kurabiye size özel tarifimizde.

Malzemeler:

  • 125 g tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • 1 yumurta akı 
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Söke Geleneksel Un (aldığı kadar)

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörekotu
  • Susam

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı önceden 200°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Derin bir kaba sırası ile tereyağ, sıvı yağ, yumurta beyazı, sirke, tuz ve mahlebi alın.
  3. Üzerine azar azar un ve kabartma tozunu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  4. Hamuru yoğurduktan sonra üzerini bezle öreterek 10 dakika dinlendirin.
  5. Hazırladığınız hamurdan küçük parçalar kopararak avcunuzda yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
  6. Üzerlerine yumurta sarısı sürün çörek otu ve susam serpin.
  7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  8. Ilıyınca servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa