Limonlu Kurabiye

Nasıl Hazırlanır ?

Limonlu Kurabiye

Malzemeler:

2 su bardağı Söke Geleneksel Un
5 yemek kaşığı tereyağ (yumuşamış)
1 adet limon kabuğu rendesi
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta
2 yemek kaşığı taze limon suyu
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
Pudra şekeri
Toz şeker

Hazırlanışı:

1. Limon kabuğu rendesi ile yarım su bardağı şekeri harmanlayın.
2. Bu karışımı tereyağ ile çırpın.
3. Bir yandan çırparak yumurta, limon suyu, tuz, kabartma tozunu ve unu da sırasıyla ekleyin.
4. Fırınınızı 180 derece ısıtın.
5. Hamurdan bir yemek kaşığı kadar parçalar bölüp elinizle yuvarlayın. Önce toz şekere, sonra pudra şekere bulayın.
6. Yağlı kağıt serilmiş tepsilere dizip 8-10 dakika pişirmek üzere fırına verin.
7. Fırından alıp tepsisinde 5-6 dakika dinlendirin.
8. Ilınınca servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa