Çikolatalı kurabiye;
- Tereyağ ve şekerleri makinanızın varsa pedal aparatı veya çırpıcısıyla kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın. Kenarlarında kalanları spatula ile alıp çırpmaya devam edin.
- Yumurta ve vanilyayı ekleyip biraz daha çırpın.
- Un, kakao, tuz ve karbonatı ayrı bir kapta harmanlayın ve karışıma ilave edin.
- Hamur haline gelince en son çikolatalar ve sütü de ekleyin.
- Sert bir hamur olabilir, bir kaseye hamuru koyun ve hamura temas edecek şekilde streç filmle üzerini kapatıp buzdolabında dinlendirin.
Fıstık ezmeli kurabiye;
- Tereyağ ve şekerleri makinanızın varsa pedal aparatı veya çırpıcısıyla kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın. Kenarlarında kalanarı spatula ile alıp çırpmaya devam edin.
- Yumurtayı, vanilyayı ve fıstık ezmesini ekleyip biraz çırpın.
- Un, tuz ve karbonatı ayrı bir kapta harmanlayın ve karışıma ilave edin.
- Hamur haline gelince çikolataları ekleyin ve fazla çırpmadan durdurun.
- Hamuru bir kaseye alın ve hamurun üzerini temas edecek şekilde streç filmle kapatıp buzdolabında dinlendirin.
Fıstık ezmeli ve çikolatalı kurabiye;
- Hamurlar buzdolabında 3 saat soğusun.
- 3 saatin sonunda fırınınızı 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
- Fırın tepsilerinize yağlı kağıt yerleştirin.
- Önce fıstık ezmeli hamuru çıkartın ve hamurdan yemek kaşığı büyüklüğünde parçalar alıp elinizde tek tek yuvarlayıp bir tabağa koyun (Mümkünse çikolatalıları yaparken bu tabak buzdolabında beklesin).
- Sonra çikolatalı hamuru çıkartıp aynı şekilde yuvarlayın.
- Sonra tek tek iki hamuru da bir araya getirerek birer top elde edin.
- Her tepsiye en fazla 6 adet bu hamurdan aralıklı şekilde top halinde koyun (Fazlasını koyarsanız yayılıp birbirlerine yapışacaklardır).
- Fırında 15 dakika pişirin (Fırından çıkınca yumuşak olabilirler, durdukça sertleşecekler. )
- Fırından çıktıktan ve biraz ılındıktan sonra kurabiyeleri bir tabağa alıp kalan hamurlarınızı da aynı şekilde pişirmeye devam edebilirsiniz.
- Soğuduktan sonra serviz yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...