Elmas Kurabiye

SERVİS

HAZIRLAMA

ZORLUK

Elmas Kurabiye

Malzemeler:

  • 4 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 200 g tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao

Üzeri için;

  • Toz şeker
  • Kahvaltılık çikolata veya çikolata sosu

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Tereyağ, pudra şekeri ve yumurtayı karıştırarak krema haline getirin.
  3. Kakao, vanilya ve kabartma tozu eklenip iyice karıştırın.
  4. Unu, azar azar ekleyerek yoğurun ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  5. Hazırlanan hamurdan parçalar koparıp avcunuzda yuvarlayın ve çevresini tamamen kaplayacak şekilde toz şekerine bulayın.
  6. Ortalarına parmağınızla çukur yapın.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
  8. Fırından çıkarıp soğuduktan sonra, çukurları kahvaltılık çikolata ile doldurup, servis edin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa