Elmalı Tepsi Kurabiye

Nasıl Hazırlanır ?

Elmalı Tepsi Kurabiye

Elmalı kurabiyenin yeri ayrı deyip yapımının zorluğundan şikayet eden ve yapmaktan üşenenlerdenseniz tek tek kurabiyeleri hazırlamak yerine elmalı tepsi kurabiye tarifimizle hamuru tek seferde açarak yorulmadan istediğiniz lezzete kavuşabilirsiniz. Dilim dilim misafirlerinize servis edeceğiniz bu muhteşem tarifimizi mutlaka deneyin! Eminiz ki misafirleriniz kurabiye şeklini aramayacak, lezzetinde kaybolacaklar! 

Malzemeler:

150g tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
1/3 su bardağı sıvı yağ
1/3 su bardağı toz şeker
1/3 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
Aldığı kadar Söke Geleneksel Un

İç harç için;

1/3 su bardağı toz şeker
3 adet elma (rende)
1 tatlı kaşığı toz tarçın
Yarım su bardağı ceviz (dövülmüş)

Pudra şekeri

Hazırlanışı:

1. Tereyağ, sıvı yağ, toz şeker, yoğurt, yumurta ve vanilyayı biraz yoğurduktan sonra ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene dek un ekleyin ve yoğurun.
2. Borcam veya kalıbınızı yağlayın.
3. Hamurunuzun dörtte birini ayırın ve buzluğa alın. Kalanını kalıbınıza yayın ve düzleyin.
4. İç harcı için bir tencerede elma rendesini toz şekerle birlikte suyunu salıp çekene dek pişirin. Tarçını ve cevizi ekleyin, karıştırıp soğumaya bırakın.
5. Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
6. Kalıptaki hamurun üzerine harcı yayın.
7. Buzluktaki kalan hamur ile dilediğiniz gibi süsleyin.
8. Üzeri kızarana dek pişirin.
9. Pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa