Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Çırpma kabınızda (varsa pedal aparatı ile) tereyağını şekerlerle birlikte 3 dakika hızlı devirde çırpın.
İçine yumurta ve vanilyayı da ekleyip 1 dakikaya yakın çırpın.
Un, nişasta, tuz, karbonatı başka bir kapta harmanlayın ve tereyağlı karışımın içine ekleyin.
Karıştırdıktan sonra hamur haline gelince çikolata parçacıklarını ilave edin ve hamura çikolataları yedirir yedirmez makinayı durdurun.
İki adet fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Bir dondurma kaşığı ile hamurdan tek tek alın ve elinizle yuvarlayarak fırın tepsilerine aralarında boşluklarla dizin.
Tepsilerinizi buzdolabında 15 dakika soğutun. Ve bu sürenin sonunda hemen çıkartıp fırına verin.
Fırında yaklaşık 10-12 dakika kurabiyeler yayılana kadar pişirin. İlk fırından çıktıklarında yumuşacık gözükecekler ancak soğudukça sertleşecekler.
Soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun...
Tarifler
Naneli Çikolata Parçacıklı Kurabiye
Öncelikle küçük boy bir tencereye tereyağ ve taze naneyi koyun ve orta ateşte eriyene kadar hafifçe karıştırın. Erir erimez altını kapatın ve ...
Devamını Oku
Tarifler
Mascarpone Peynirli Limon Kurabiyeleri
Fırınınızı önceden 160°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.