Çikolata Dolgulu Kurabiye

Nasıl Hazırlanır ?

Çikolata Dolgulu Kurabiye

Hemen hemen hepimizin çok sevdiği çikolata şimdi yepyeni bir tarifte kurabiye ile buluşuyor. Tatlı krizlerinizi bastıracak, fırından çıktığı anda nefis kokusuyla herkesi kendisine çekecek, akışkan çikolatasının lezzetiyle büyüleyecek, gönüllerde taht kurduracak çikolata dolgulu kurabiyeler için mutfak sizi bekliyor, şimdiden elinize sağlık.

Malzemeler:

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 125 g Tereyağı 
  • 6 çay bardağı Söke Geleneksel Un

İçi İçin;

  • 4 yemek kaşığı sürülebilir çikolata

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Yoğurt, sıvı yağ, pudra şekeri, kabartma tozu ve tereyağını derin bir kapta güzelce karıştırın.
  3. Unu ekleyerek yoğurun.
  4. Hamurun üzerini bir bez ile örterek 10 dakika buzdolabında dinlendirin.
  5. Hamurunuz dinlendikten sonra hamurdan küçük parçalar koparın ve avcunuzun içinde açın ortasına çikolata sürün ve bohça yaparak yuvarlayın.
  6. Hamur bitene kadar aynı işleme devam edin.
  7. Tepsiye dizdiğiniz kurabiyelerinizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.
  8. Pişen kurabiyelerin üzerlerine pudra şekeri serperek servis edin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa