Cevizli kurabiye

Nasıl Hazırlanır ?

Cevizli kurabiye

Malzemeler:

200 g tereyağ
1 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)1 su bardağı pudra şeker
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
Yarım çay bardağı ceviz yağı (veya sıvı yağ)
Aldığı kadar Söke Geleneksel Un
Yarım su bardağı hafif çekilmiş ceviz

Hazırlanışı:

1. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, yumurtanın sarısını, pudra şekeri, kabartma tozunu, vanilyayı ve ceviz yağını birlikte yoğurun.
2. Yoğururken bir yandan unu azar azar ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmelisiniz.
3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda yuvarlayın.
4. Hamur toplarının bir yüzünü önce yumurta beyazına sonra çekilmiş cevize batırın.
5. Hamur toplarını yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinize aralıklı olarak yerleştirin.
6. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. İlk çıktığına yumuşak olacaklar, tekrar fırınlamayın. Bekledikçe kıtır bir kıvam alacaklar.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa