Balkabağı Kurabiye
Uzun süre tazeliğini koruyan hem tadı hem de görüntüsüyle sizi mutlu edecek zamansız bir balkabağı tarifi ile sizlerleyiz. Bal kabağı tadını özlediğinizde mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler:
- 250 g tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı Söke Geleneksel Un
Elmalı iç harç için;
- 2 adet orta boy elma
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı portakal kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
Balkabaklı iç harç için;
- 1 şerit balkabağı
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
Hazırlanışı:
- Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın.
- Elmalı iç harcı hazırlamak için bir tavada rendelenmiş elma, şeker, portakal kabuğu rendesi ve tarçını suyunu çekene kadar pişirin.
- Hazırladığınız iç harca ceviz ilave ederek bir miktar daha pişirin.
- Balkabaklı iç harcı hazırlamak için; bir tavada balkabağı, şeker ve tarçını pişirin.
- Hazırladığınız iç harcı robottan geçirip püre haline getirin ve dövülmüş cevizleri ekleyip karıştırın.
- Karıştırma kabı içerisine oda sıcaklığında tereyağı, yumurta, yoğurt ve pudra şekerini alın ve yoğurun.
- Hazırladığınız karışıma kontrollü bir şekilde un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın ve elinizle yuvarlayıp ortasına parmağınızla bir boşluk açın.
- Açmış olduğunuz boşluğa iç harcı ekleyin ve hamuru tekrar yuvarlayın.
- Bal kabağı şekli vermek için herhangi bir ip yardımı ile fazla sıkmadan etrafını dolayıp bağlayın ve elma saplarını ortasına batırın.
- Pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine kurabiyeleri dizin ve 180°C fırında 15 dakika pişirin.
- İpleri dikkatli bir şekilde çıkartarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...