Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Fırın tepsinize pişirme kağıdı yerleştirin ve bir kenarda bekletin.
Un, kabartma tozu, karbonat, mısır nişastası, tuz, zencefil, tarçın ve muskatı bir kapta harmanlayın.
Başka bir kapta tereyağ, esmer şeker ve toz şekeri çırpın. Yumurtayı ve pekmezi ekleyerek çırpmaya devam edin. Kuru karışımı üzerine ekleyin ve spatula yardımıyla karıştırın.
Çikolata parçacıklarının 4’te 3’ünü ekleyin ve son kez karıştırın.
Hamurdan avuç içi büyüklüğünde eşit büyüklükte parçalar kopararak elinizde yuvarlayın ve fırın tepsinize dizin. Kalan çikolata parçacıklarını hamurların üzerine dizin ve 10-12 dakika kadar fırında pişirin.
Öncelikle küçük boy bir tencereye tereyağ ve taze naneyi koyun ve orta ateşte eriyene kadar hafifçe karıştırın. Erir erimez altını kapatın ve ...
Devamını Oku
Tarifler
Mascarpone Peynirli Limon Kurabiyeleri
Fırınınızı önceden 160°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.