Bademli Kurabiye

Bademli Kurabiye

Malzemeler:

  • 2 Su bardağı + 2 yemek kaşığı Söke Geleneksel Un
  • 220 g Tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1/2 + 1/4 Su bardağı toz şeker
  • 1 Yemek kaşığı süt
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım limonun kabuğunun rendesi
  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu

Üzeri için;

  • 1 Yumurta (çırpılmış)
  • Yarım su bardağı file badem
  • 2 Yemek kaşığı toz şeker

Hazırlanışı:

  1. Büyük boy bir çırpma kabında tereyağını şeker, süt, tuz ve limon rendesi ile birlikte 2 dakika kadar hızlı devirde kabarıp birbirleriyle güzelce bütünleşene kadar çırpın.
  2. Un ve kabartma tozunu da ekleyin ve hamur haline gelince bir streç filme hamuru döküp güzelce sarıp buzdolabında 1 saat soğumaya bırakın.
  3. Fırınınızı 160°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın. İki adet fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kenarda bekletin.
  4. Önce tezgahınızı, merdanenizi ve ellerinizi güzelce unlayın ve hamuru tezgaha koyup açmaya başlayın. Arada bir unlamayı ihmal etmeyin.
  5. Yaklaşık 3mm kalınlığında bir hamur elde edince önce yuvarlak bir aparatla, sonra ondan çok daha küçük boy bir kurabiye aparatıyla hamurdan kesin.
  6. Tüm kestiklerinizi tepsilerinize yerleştirin. Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sürün, file badem ve toz şeker serpiştirin ve fırına verin.
  7. Fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirdikten sonra çıkartabilirsiniz (Gözlemlemeniz tavsiyedir, çabuk yanabilir).
  8. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa