Tuzlu Börek Kek

SERVİS

5-6 Kişilik

HAZIRLAMA

90 Dakika

ZORLUK

Kolay

Tuzlu bir tarif hazırlamak istediğimizde aklımıza belki de tuzlu kek hiç gelmiyor. Ancak bu tarifimizi denedikten sonra tuzlu tarifleriniz arasında mutlaka yer edinecek. Akşam televizyonda en sevdiğiniz programı izlerken çayınıza eşlik edecek bu yumuşacık tuzlu tarifimizi mutlaka deneyin.

Tuzlu Börek Kek

Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet havuç
  • 1 kase rendelenmiş tulum peyniri

Üzeri için;

  • Susam ve çörek otu

Hazırlanışı:

1. Fırınınızı 175°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
2. Maydonozu ince ince doğrayın, havuç ve tulum peynirini rendeleyerek bir kenarda bekletin.
3. Çırpma kabına yumurtaları alarak iyice çırpın. Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek güzelce karışana dek çırpmaya devam edin.
4. Yumurtalı karışama maydanoz, havuç ve tulum peynirini ilave edin ve güzelce karıştırın.
5. Ayrı bir kapta un, tuz, kabarma tozu ve karbonatı güzelce harmanlayın.
6. Unlu karışımı, sıvı karışıma azar azar ekleyerek çırpın.
7. Kek kalıbını tereyağ ile yağlayın ve içerisine susam ve çörek otu serpiştirin.
8. Daha sonra kek harcını kalıba dökerek 175 derecede 40 dakika pişirin.
9. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa