Portakallı Yaz Keki

Portakallı Yaz Keki

Malzemeler:

Kek İçin;

1,5 su bardağı Söke Geleneksel Un
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı toz şeker
2 yumuta
3 yemek kaşığı süt
3 portakalın suyu
3 portakalın rende kabuğu
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı vanilya
Bir çimdik tuz

Sos İçin;

1+1/4 su bardağı pudra şekeri
2-3 yemek kaşığı portakal suyu
1 çay kaşığı vanilya

Hazırlanışı:

1. Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın. Kek kalıbınızın içini yağlayın.
2. Bir kapta tüm kuru malzemeleri harmanlayın.
3. Diğer bir kapta ıslak malzemeleri karıştırın.
4. Kuru malzeme karışımını yavaşça karıştırarak ıslak malzemelere ekleyin. Fazla karıştırmadan sadece harmanlayın.
5. Elde ettiğiniz karışımı kek kalıbınıza alarak 30-40 dakika üstü altın sarısı olana dek pişirin.
6. Fırından alarak soğumaya bırakın.
7. Sosu hazırlamak için malzemelerin hepsini karıştırın ve kekinizi sos ile süsleyin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa