Madlen Kek

Madlen Kek

Malzemeler:

15-20 adet, 90 Dakika

1 su bardağı Söke Geleneksel Un
2 yumurta, oda sıcaklığında
Yarım su bardağı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı vanilya
10 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı bal
50 g bitter çikolata
50 g krema

Hazırlanışı:

1. Yumurtaları şeker ile mikserle yüksek hızda 3-5 dakika kadar çırpın. Şekeri birden değil, yavaş yavaş ekliyoruz.
2. Unu, kabartma tozunu, tuzu ve vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Streç filmle üstünü kapatıp yarım saat dinlendirin.
3. Tereyağını ufak bir tencerede orta ateşte eritin. (2 yemek kaşığı tereyağını kalıpları yağlamak için kenara ayırın.)
4. Ateşteki erimiş tereyağına balı ekleyin ve iyice karıştırarak pişirin. Ateşten alın ve yarım saat soğumaya bırakın.
5. Yarım saat sonunda tereyağ ve ballı karışımı kek hamuru karışımına ekleyin, karıştırın ve bir 30 dakika daha dinlendirin.
6. Fırını 200 derecede çalıştırın.
7. Madlen kek kalıplarınızı kalan tereyağ ile yağlayın. Kalıpların 4’te 3’ünü hamur ile doldurun. Hamurun kalıplara iyice yayılması için kalıpları hafifçe tezgaha vurun.
8. 8-10 dakika pişirin.
9. Fırından çıkınca 1 dakika dinlendirip kalıplardan çıkarabilirsiniz.
10. Kekler dinlenirken sos hazırlayabiliriz. Çikolata ve kremayı küçük bir tencerede birlikte ısıtın. Madlen keklerinizi sosa batırarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa