Limonlu Haşhaşlı Muffin

Nasıl Hazırlanır ?

Limonlu Haşhaşlı Muffin

Malzemeler:

Muffinler İçin;

  • 3 Su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 Su bardağı toz şeker
  • 2 Yemek kaşığı haşhaş
  • 1 Yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 Çay kaşığı karbonat
  • 1 Çay kaşığı tuz
  • 1,5 Su bardağı yoğurt
  • 2 Yemek kaşığı taze limon suyu
  • 1,5 Yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 2 Yumurta (orta boy)
  • 8 Yemek kaşığı tereyağı (erimiş ve soğumuş)

Limon Şurubu İçin;

  • 1/4 Su bardağı toz şeker
  • 1/4 Su bardağı taze limon suyu

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Muffin kalıplarınızı sıvı yağ ile yağlayın.
  3. Un, haşhaş, kabartma tozu, karbonat ve tuzu bir kapta harmanlayın.
  4. Diğer bir kapta yoğurt, yumurta, tereyağ, şeker, limon suyu ve limon kabuğunu sadece karışana kadar çırpın.
  5. İki karışımı birleştirin ve karıştırın.
  6. Kek harcı haline geldiğinde muffin kalıplarınıza tepeleme olarak doldurun.
  7. Önceden ısıtıığınız fırında 20-25 dakika pişirin.
  8. Muffinler pişerken küçük bir sos tenceresinde toz şeker ve limon suyunu kaynatın.
  9. Muffinler çıktığında üzerlerine limon şurubunu sürerek servis yapın.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa