Lavantalı Muzlu Kek

Nasıl Hazırlanır ?

Lavantalı Muzlu Kek

Malzemeler:

2 su bardağı Söke Geleneksel Un
2 yemek kaşığı kurutulmuş lavanta tanesi
6 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
2 yumurta
3/4 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
2 muz (olgunlaşmış, püre edilmiş)

Şurup için;
1 yemek kaşığı kurutulmuş lavanta tanesi
1/3 su bardağı toz şeker
1/3 su bardağı su

Hazırlanışı:

1. Fırını 180 derecede ısıtın.
2. Lavanta tanelerini sıcak tavada kokularını salana dek çevirin. Orta ateşe alıp tereyağını ekleyin ve sıkça karıştırarak 2 dakika pişirin. Tereyağının rengi koyulaşınca ateşten alın ve tereyağını süzün. Lavanta tanelerini ise sonraki aşamalar için saklayın.
3. Bir kapta un, karbonat ve tuzu karıştırın.
4. Başka bir kapta ise yumurtalar, yoğurt, şeker, süzdüğünüz tereyağ ve vanilyayı karıştırın. Püre muzları ve ayırdığınız lavantadan 1 tatlı kaşığı ekleyin ve karıştırın.
5. Karışımı kalıbınıza dökün ve 1 saat fırınlayın.
6. Bu esnada lavantalı şurubu hazırlayabilirsiniz. Küçük bir tavada şeker ve suyu birlikte kaynatarak şurup elde edin. 1 yemek kaşığı lavanta ekleyip biraz daha pişirin ve ateşten alın.
7. Kek fırından çıkınca üzerine kürdan ile bolca küçük delikler açın. Şurubu fırça yardımıyla kekin üzerine sürün.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa