Ispanaklı Kek

Ispanaklı Kek

Ispanağın en tatlı haliyle tanışmaya hazır mısınız? Eğer hazırsanız hemen kolları sıvayın ve özel tarifimizle bu değişik lezzetin keşfine çıkın. Yalnız baştan uyaralım! Bu nefis tat sizde alışkanlık yapabilir.

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı zeytinyağı
  • Ispanak
  • 3 çay bardağı süt
  • 5 çay bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 2 paket toz krem şanti
  • 3 çay bardağı soğuk süt

Hazırlanışı:

  1. Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın ve zeytinyağını ekleyerek çırpmaya devam edin.
  2. İnce ince kesilmiş ıspanak ve sütü iyice karıştırın ve yumurtalı karışıma ekleyin.
  3. Ardından ayrı bir kapta harmanladığınız un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin ve tüm malzemeyi karıştırarak kek harcını tamamlayın.
  4. Harcı fırın tepsisine aktarın.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35 dakika pişirin.

Üzeri için;

  1. Toz krem şanti karışımını soğuk süt ile çırptıktan sonra buzdolabında yarım saat bekletin.
  2. Pişen kekin üzerine krem şanti karışımını yayın ve servis edin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa