Helvalı Brownie

Nasıl Hazırlanır ?

Helvalı Brownie

Malzemeler:

  • 1 Su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1/4 Su bardağı kakao
  • 1 Tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı tereyağ
  • 1 Su bardağı toz şeker
  • 1 Tatlı kaşığı vanilya
  • 2/3 su bardağı bitter çikolata (erimiş)
  • 350 g tahin helvası

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu bir kapta harmanlayın.
  3. Başka bir kapta oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını toz şekerle rengi açılana kadar 2-3 dakika çırpın.
  4. İçine yumurtaları ve vanilyayı ekleyerek karışımı çırpın.
  5. Çikolatayı da ekleyip kısaca çırptıktan sonra üzerine kuru karışımı ilave ederek iyice karışana kadar çırpın.
  6. Küçük boy kare bir borcamın içini sıvı yağ ile yağlayın ve kenarlardan taşacak şekilde tabanına yağlı kağıt kesip yapıştırın.
  7. Helvayı ufalayarak tabanına yayın. Üzerine brownie harcını koyup üzerini düzleştirin ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.
  8. Sütlü dondurma ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa