Havuç Elmalı Kek

Nasıl Hazırlanır ?

Havuç Elmalı Kek

Bu soğuk günlerde kendimizi daha dinç ve sağlıklı hissetmek için vitamin almaya ihtiyaç duyuyoruz. Vitamin almanın en doğru yolu ise meyvelerden bu desteği almak olduğu için bizde beş çayları keyfini daha sağlıklı hale getirecek bir lezzetle sizlerleyiz. Vitamin kaynağı olan bu lezzet bir ıhlamur ya da yeşil çay ile beraber tercih edilebilir.

Malzemeler:

1 su bardağı Söke Geleneksel Un
Yarım su bardağı esmer şeker
1 yumurta
1/4 su bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı vanilya
2 tatlı kaşığı tarçın
1/4 su bardağı yoğurt
1/3 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 çimdik tuz
1 havuç (rendesi)
1 elma (rendesi)

Hazırlanışı:

1. Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
2. Kalıbınızın içini yağlayın.
3. Bir kapta yoğurt, sıvı yağ, yumurta, tarçın, vanilya ve şekerleri çırpın.
4. Başka bir kapta un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu harmanlayın.
5. İki karışımı birleştirin ve sadece karışana kadar çırpın.
6. En son rende havuç ve elmayı ekleyin, hamura yedirin.
7. Kalıba dökün, üzerini düzleyin ve fırına verin.
8. Yaklaşık 35 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa