Frambuazlı Cheesecake

Frambuazlı Cheesecake

Siz de en az dışarda yediğiniz kadar güzel bir cheesecake yapmak istiyorsanız, işin sırrı bu özel tarifimizde. Yalnız, tarifimizle ilgili küçük bir uyarımız olacak; “Hangi pastaneden aldın?” gibi sorularla sık sık karşılaşabilirsiniz hazırlıklı olun deriz 

Malzemeler:

Tabanı İçin;

  • 2 paket bisküvi
  • 1 su bardağı fındık içi
  • 1/2 cay bardağı süt
  • 120 g tereyağı 

Kreması İçin;

  • 600 g labne peynir
  • 1 su bardağı şeker
  • 200 g krema
  • 3 adet yumurta
  • 4 çorba kaşığı Söke Geleneksel Un
  • 1 paket vanilya

Sosu İçin;

  • 250 g frambuaz (yaklaşık 1 su bardağı)
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket vanilya

Hazırlanışı:

Tabanı İçin;

  1. Fırınınızı önceden 200°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Tabanı için bisküvileri ezerek un haline getirin üzerine fınfıkları, tereyağını ve sütü ekleyerek iyice karıştırın.
  3. Kelepçeli kalıbın tamamını güzelce yağlayarak kitleyin ve hazırladığınız bisküvili karışımı kalıbın dibine yayın. Üzerine bir bardak yardımı ile iyice bastırarak sıkılaştırın ve kreması hazır olana dek buzdolabında bekletin.

Cheesecake Kreması İçin;

  1. Kreması için derin bir kapta önce labne ve şekeri iyice çırpın.Üzerine sırası ile krema ve yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam edin. Son olarak ayrı bir kapta harmanladığınız un ve vanilyayı da azar azar ekleyerek iyice çırpın.
  2. Dolapta beklettiğiniz tabanı (kelepçeli kalıbı) alıp dışını güzelce alüminyum folyo ile kaplayın ve hazırladığınız kremayı tabanın üzerine yavaşça dökün.
  3. Kalıbın kenarlarına yavaşça vurarak harcın tam yerleşmesini sağlayın ve böylece hava kabarcıklarının olmasını engelleyin.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin, ardından sıcaklığı 160 dereceye düşürün yaklaşık 1 saat kadar daha fırının kapağını açmadan pişirin.
  5. Daha sonra fırını kapatın ve fırının kapağını açın. Çıkarmadan önce fırının içinde yarım saat kadar ılımaya bırakın.

Frambuaz Sos İçin;

  1. Frambuazları küçük bir tencereye alın üzerine mısır nişastası, şeker ve suyu ekleyin ve kaynatın.
  2. Kaynama işlemi bittikten sonra vanilyayı ekleyerek karıştırın. Blender ile güzelce ezerek sos haline getirin.
  3. Ilıyan kekin üzerine sosu yayın ve 1 gece buzdolabında dinlendirin.
  4. Daha sonra kelepçeli kalıptan çıkartıp dilerseniz freambuazlarla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa