Elmalı Pankek

Elmalı Pankek

Elmanın, içine giripte güzelleştiremediği bir lezzet var mı? Yok dediğinizi duyar gibiyiz. Yeni yılda farklı lezzetler denemek isteyenler için bu tarifimiz vazgeçilmezler listesinde en üstte yer alacağa benziyor. Yılbaşı ruhu evlerimizde kendini gösterirken masalarımızda da motivasyonunu hissettiriyor. Yeni yıl için ‘’değişik lezzetleri dene!’’ maddesini hedefleri arasına alanlar için; bu tarifimizi kaçırmayın.

Malzemeler:


2 su bardağı Söke Geleneksel Un
3 yemek kaşığı elma püresi
1/4 su bardağı esmer şeker
2 yemek kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı toz tarçın
Yarım çay kaşığı toz muskat
1 çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı tuz
2 yumurta
1,5 su bardağı ayran veya kefir

Hazırlanışı:

1. Bir kapta un, şeker, kabartma tozu, baharatlar ve tuzu harmanlayın.
2. Ayrı bir kapta yumurta, kefir ve elma püresini karıştırın.
3. İki karışımı birleştirin.
4. Hafif yağlanmış tavada pankeklerinizi hafif kızarana dek pişirin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa