Tam Buğday Söke Unu ile hazırlanmış, sindirimi kolay Elmalı Light Yaz Keki tarifimiz yazın da kışın da kilosuna dikkat edenler için...
Elmalı Light Yaz Keki
Malzemeler:
1 su bardağı Söke Tam Buğday Unu
3 adet elma (orta boy)
2 yumurta (oda sıcaklığında)
1/3 su bardağı toz şeker
1 adet limon kabuğunun rendesi
Bir tutam tuz
3 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/4 su bardağı süt
Hazırlanışı:
Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
24-25 cm' lik yuvarlak bir borcamı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ ile yağlayın ve her yerini unlayın.
Un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta harmanlayın.
Elmalarınızın kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartıp ince ince dilimleyin.
Bir çırpma kabında yumurta, limon kabuğu rendesi ve toz şekeri kabarana dek 3-4 dakika çırpın.
İçine kuru karışımı ekleyip hafifçe çırpın. Sütü ekleyip yine çırpın ve elma dilimlerinizin yarısını hamura ekleyip spatula ile karıştırdıktan sonra borcamınıza döküp üzerini düzleyin.
Kalan elma dilimlerini kekinizin üzerine dizin ve fırına verin.
30-35 dakika pişirin. Hafif ılınınca pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Tarifler
Çikolatalı Bundt Kek
Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Geniş ve derin (tercihen bundt tipi) teflon kek kalıbınızın içini biraz ...
Devamını Oku
Tarifler
Kahveli Çikolatalı Kek
Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Kelepçeli 23 cm' lik kalıbınızın kelepçesini açın, tabanını ters çevirin ...
Devamını Oku
Tarifler
Helvalı Brownie
Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu bir kapta harmanlayın.