Dereotlu Kek

SERVİS

6-7 Kişilik

HAZIRLAMA

50 Dakika

ZORLUK

Orta

Dereotlu Kek

Malzemeler:

4 su bardağı Söke Geleneksel Un
1 bağ dereotu
1 su bardağı yoğurt
3 yumurta (oda sıcaklığında)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kabartma tozu

Hazırlanışı:

1. Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
2. Bir kapta yumurtayı iyice çırpın.
3. Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip tekrar çırpın.
4. Tuz, un ve kabartma tozunu da ekleyerek çırpmaya devam edin.
5. İnce doğranmış dereotunu karışıma ekleyin ve karıştırın.
6. Kek kalıbınızı yağlayın ve hamuru kalıba doldurun.
7. 35-40 dakika kadar pişirin ve oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa