Damla Çikolatalı Muffin

Nasıl Hazırlanır ?

Damla Çikolatalı Muffin

Malzemeler:

  • 1+1/2 Su bardağı Söke Geleneksel Un
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 Yemek kaşığı sirke (üzüm veya elma fark etmez)
  • 1 Tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • Bir tutam tuz
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1/4 su bardağı tereyağ (erimiş)
  • 1 Yumurta (orta boy)
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 3/4 Su bardağı damla çikolata

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı önceden 220°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. 6'lı muffin kalıbınızı hafifçe zeytinyağlı peçete ile yağlayın (Veya 6 adet muffin kağıdında da pişirebilirsiniz).
  3. Küçük bir kapta süt ve sirkeyi karıştırın.
  4. Un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve şekeri büyükçe bir kapta karıştırın. Tereyağ, yumurta, vanilya ve sirkeli süt karışımını da ekleyin ve sadece karışana kadar çırpma teli ile karıştırın.
  5. Damla çikolataları ekleyin ve spatula ile karıştırın.
  6. Muffin kalıplarını ağzına kadar bu hamurla doldurun.
  7. Fırında 5 dakika pişirdikten sonra hemen fırın derecesini 190 dereceye düşürün. 13 dakika daha pişirin ve fırından çıkartın.
  8. Ilıdıktan sonra servis yapın.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa