Damla çikolatalı muffin’in pof diye kabarması ve içinde çıkan sürpriz izlenmeye değer! Tarifin tamamı için...
Damla Çikolatalı Muffin
Malzemeler:
1+1/2 su bardağı Söke Geleneksel Un
1/2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı sirke (üzüm veya elma fark etmez)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı karbonat
Bir tutam tuz
1/2 su bardağı şeker
1/4 su bardağı tereyağ (erimiş)
1 yumurta (orta boy)
1 tatlı kaşığı vanilya
3/4 su bardağı damla çikolata
Hazırlanışı:
Fırınınızı önceden 220°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
6'lı muffin kalıbınızı hafifçe zeytinyağlı peçete ile yağlayın (Veya 6 adet muffin kağıdında da pişirebilirsiniz).
Küçük bir kapta süt ve sirkeyi karıştırın.
Un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve şekeri büyükçe bir kapta karıştırın. Tereyağ, yumurta, vanilya ve sirkeli süt karışımını da ekleyin ve sadece karışana kadar çırpma teli ile karıştırın.
Damla çikolataları ekleyin ve spatula ile karıştırın.
Muffin kalıplarını ağzına kadar bu hamurla doldurun.
Fırında 5 dakika pişirdikten sonra hemen fırın derecesini 190 dereceye düşürün. 13 dakika daha pişirin ve fırından çıkartın.