Çilekli Vanilyalı Cupcake

Çilekli Vanilyalı Cupcake

Malzemeler:

Cupcake İçin;

  • 2 Su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 2 Tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 2 Tatlı kaşığı vanilya
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 Su bardağı şeker
  • 2 Yumurta (oda sıcaklığında)

Süsleme Kreması İçin;

  • 1 Su bardağı kurutulmuş çilek dilimleri (toz haline getirin)
  • 1 Su bardağı tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1,5 Su bardağı pudra şekeri
  • 3 Yemek kaşığı krema
  • 1 Tatlı kaşığı vanilya
  • 1 tutam tuz
  • Pembe jel gıda boyası (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı önceden 190°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Muffin kalıplarına cupcake kağıtları yerleştirin.
  3. Un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta harmanlayın.
  4. Vanilya ile sütü ayrı bir kapta birleştirin.
  5. Tereyağını yumuşayana kadar çırpın. Şeker ekleyerek çırpmaya devam edin. Kabarık bir kıvam aldığında bırakın. Yumurtaları birer birer ekleyin ve pürüzsüz olana kadar çırpın.
  6. Karışımları birleştirin ve muffin kalıplarına dökün.
  7. Fıırnda 20-25 dakika pişirin.
  8. Cupcake’ler soğuduğunda frosting kremamızı hazırlıyoruz.
  9. Süsleme kreması için tereyağını kremamsı bir dokuya ulaşana kadar orta ayarda çırpın.
  10. Pudra şekeri, çilek tozu, krema ve vanilyayı ekleyin. Önce 30 saniye yavaş ayarda, sonra 2 dakika hızlı ayarda çırpmaya devam edin.
  11. Damak tadınıza çok şekerli geldi ise bir çimdik tuz ekleyebilirsiniz. İsteğe göre biraz gıda boyası ekleyebilirsiniz.
  12. Cupcake’lerin üzerine krema ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa