Çilekli Tartolet

SERVİS

7-8 Kişilik

HAZIRLAMA

2 Saat

ZORLUK

Orta

Özel gün davetlerinizde büyük bir keyifle yapacağınız tartoletlerin tarifini istemeyen kalmayacak. Özellikle çocuklarınız ve misafirleriniz bu tarifin tiryakisi olacak tam kıvamında hamuru enfes ipeksi pastacı kreması ve üzerindeki çileklerle kaç tane yediğinizi asla anlamayacaksınız.

Çilekli Tartolet

Malzemeler:

Hamuru için;

  • 150 g tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı Söke Geleneksel Un

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1/2 su mısır nişastası
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 50 g tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet krem şanti

Üzeri için;

  • Çilek

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Yoğurma kabı içerisine tereyağı, yumurta, şeker, vanilya, tuz ve unu ekleyip sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Krema için süt, mısır nişastası ve şekeri koyulaşıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Kaynayıp göz göz olmaya başladığında kremanın altını kapatıp tereyağı ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  4. Krema oda sıcaklığına geldikten sonra içerisine krem şantiyi ekleyerek iyice karıştırın ve buzdolabında soğumaya bırakın.
  5. Tezgaha aldığınız hamuru merdane yardımıyla kalın bir şekilde açın, kesme aparatı ile kullanacağınız tartolet kalıplarına göre hamuru kesip, kalıpların içerisine yerleştirin.
  6. Önceden ısıttığımız 180°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın.
  7. Pişen tartoletlerin ortasına soğuyan kremayı sıkın, dilimlediğiniz meyvelerle süsleyerek servise hazırlayın.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa