5 Yumurta (oda sıcaklığında bekletilmiş ve sarısıyla beyazı ayrılmış)
1 Su bardağı çilek (doğranmış)
Hazırlanışı:
Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
18-20 cm'l ik kelepçeli kalıbınızın içini yumuşamış tereyağ ile yağlayın ve tabanına uygun yağlı kağıt kesip yapıştırın.
Erimiş çikolatanın içine toz şekerin yarısını ekleyip karıştırın. Yumurta sarıları, un ve zeytinyağını ekleyip çırpma teli ile sadece karışana kadar hafifçe çırpın.
Büyük bir çırpma kabında yumurta beyazlarını mikserle çırpmaya başlayın. Beyazlaşınca içine kalan toz şekerini azar azar ekleyerek hızlıca çırpmaya homojen bir kıvam alana kadar devam edin.
Çikolatalı karışımın içine kabarmış yumurta beyazınızdan 4-5 aşamada ekleyin. Her ekleme sonrası nazikçe yumurta beyazını çikolatalı karışımınıza yedirin (Fazla çırpmamak ve nazik olmak karışımı söndürmemek için önemli).
Karışımınız hazır olur olmaz bekletmeden kalıbınıza dökün ve fırına verin.
Fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
Çıkarttığınızda kabarık olacak, sonrasında yavaşça sönecek, dışında kıtır hassas kırılgan bir kabuk olacak. Olması gereken kıvam bu. Ilınınca kalıptan çıkartın ve çileklerle süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun...
Tarifler
Çikolatalı Bundt Kek
Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Geniş ve derin (tercihen bundt tipi) teflon kek kalıbınızın içini biraz ...
Devamını Oku
Tarifler
Kahveli Çikolatalı Kek
Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Kelepçeli 23 cm' lik kalıbınızın kelepçesini açın, tabanını ters çevirin ...
Devamını Oku
Tarifler
Helvalı Brownie
Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu bir kapta harmanlayın.