Çikolatalı Bundt Kek

Çikolatalı Bundt Kek

Malzemeler:

Çikolatalı Kek İçin;

  • 1 + 3/4 Su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 3/4 Su bardağı kakao
  • 1 Su bardağı bitter çikolata (küçük küçük parçalanmış)
  • 3/4 Su bardağı kaynar su
  • 1 Çay kaşığı tuz
  • 1 Tatlı kaşığı karbonat
  • 1 Su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)
  • 3/4 Su bardağı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 2 Su bardağı esmer şeker veya toz şeker
  • 1 Yemek kaşığı vanilya
  • 5 Yumurta (oda sıcaklığında)

Çikolatalı Sos İçin;

  • Yarım su bardağı krema
  • 3/4 su bardağı bitter çikolata (küçük küçük parçalanmış)

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Geniş ve derin (tercihen bundt tipi) teflon kek kalıbınızın içini biraz yumuşak tereyağ veya margarin ile yağlayın.
  3. Isıya dayanıklı orta boy bir kaseye çikolata parçalarını ve kakaoyu koyun. Kaynar suyu içine ekleyin ve 5 dakika bekledikten sonra çırpma teli ile pürüzsüz olana kadar karıştırın ve kenarda bekletin. Karışım ılınınca içine yoğurdu ekleyin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  4. Orta boy bir kapta un, karbonat ve tuzu harmanlayın.
  5. Büyük boy bir çırpma kabında ise yumuşak tereyağını şeker ve vanilyayla birlikte yaklaşık 4 dakika yüksek hızda kabarıp rengi açılana kadar çırpın.
  6. Mikserin hızını düşürün ve içine birer birer olacak şekilde yumurtaları ekleyin. Her bir yumurtadan sonra yenisini eklemeden karışmasını bekleyin.
  7. Ve unlu karışımın yarısını ekleyip çırpın. Çikolatalı karışımın yarısını ekleyip çırpın. En son kalan unlu karışımı ekleyip çırptıktan sonra kalan çikolatalı karışımın da tamamını ekleyip çırpın. Birbirleriyle karışınca mikseri durdurun. Spatula ile en alttan ve kenarlardan geçerek tekrar bir karıştırın.
  8. Spatula yardımı ile kek karışımınızı kek kalıbınıza dökün. Üzerinde 3-4 parmaklık bir boşluk kalması gerekiyor, kabarma payı olarak. Arttysa muffin kalıplarınızı bu karışımla doldurabilirsiniz.
  9. Fırında yaklaşık 50 dakika - 1 saat pişirin. İçine kürdan batırdığınızda kuru çıkıyorsa pişmiştir.
  10. Kalıbından çıkarmadan önce oda sıcaklığında 40 dakika ılınmasını bekleyin. Sonra tepesine bir tabak koyun, ters çevirin ve nazikçe kalıbı çıkartın.
  11. Çikolatalı sos için küçük boy bir tencerede kremayı çok sıcak olana dek ısıtın.
  12. Ocaktan alın ve içine çikolataları ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpma teli ile karıştırın.
  13. Sos soğudukça kıvam alacaktır, kıvamlı sos seviyorsanız mutlaka soğumasını bekleyin.
  14. Kekinizin üzerine dökerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa